ua en ru

Гройсман розраховує на прийняття Радою законопроекту про Антикорупційний суд в травні

Гройсман розраховує на прийняття Радою законопроекту про Антикорупційний суд в травні Фото: Володимир Гройсман (kmu.gov.ua)

За словами прем'єр-міністра, це сприятиме зростанню економіки країни

Гройсман розраховує на ухвалення Верховною радою законопроекту про Антикорупційний суд (АКС) у травні. Про це сьогодні в ході заходів в рамках тижня "Відкритого уряду" сказав прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я щиро розраховую на те, що на цих найближчих двох пленарних тижнях український парламент прийме остаточне рішення про створення незалежного Антикорупційного суду", - сказав прем'єр, додавши, що це буде одним із чинників, який сприятиме зростанню економіки країни.

Крім цього, глава уряду висловив надію, що Верховна рада скасує електронне декларування для громадських активістів, які займаються антикорупційною діяльністю. Як зазначив Гройсман, таке декларування є неефективним.

"Я хочу підкреслити, що з першого дня запровадження я був противником цього, я вважаю, що це неефективно і не потрібно... Треба визнати, що таке впровадження, напевно, було помилковим або емоційним, і це, просто потрібно виправити, і я сподіваюся на те, що парламенту вистачити зусиль для того, щоб це зробити", - сказав Гройсман.

Нагадаємо, 5 травня президент України Петро Порошенко повідомив, що допускає створення Вищого антикорупційного суду вже в першій половині 2018 року.