ua en ru

Гройсман закликає зібратися для обговорення виходу з кризи всі фракції, що входили в коаліцію

Гройсман закликає зібратися для обговорення виходу з кризи всі фракції, що входили в коаліцію Фото: Володимир Гройсман

Спікер вважає, що зараз не на часі обговорювати прізвища майбутнього прем'єра

Спікер парламенту Володимир Гройсман закликав усі фракції Верховної Ради України, що входили в коаліцію, зібратися для обговорення плану виходу з кризи. Про це він сказав після покладання квітів до пам'ятника Тарасу Шевченку в Києві, передає кореспондент РБК-Україна.

"Нам потрібно провести консультації в рамках коаліції фракцій, які утворювали коаліцію, оскільки треба шукати вихід із складної ситуації. Я пропонував і ще раз наголошу на тому - було би добре спілкуватися із представниками коаліції не через ЗМІ, а шляхом прямого діалогу. Я вважаю було би абсолютно доцільно, якби всі фракції, які входили в коаліцію, зібрались з прем'єр-міністром, з урядом і провели дискусію щодо того, де ми сьогодні знаходимось, як можемо вийти з ситуації",- сказав Гройсман.

Він додав, що зараз не на часі обговорювати прізвища майбутнього прем'єра, адже країні потрібен план виходу з кризи.

"Багато питань, на які суспільству потрібно дати дуже чіткі відповіді. Після того можливо переходити до персоналій. Думаю, що коментувати чутки або припущення (про можливе призначення Гройсмана прем'єром - ред.) зараз не час",- додав він.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк сподівається, що фракція Радикальної партії Олега Ляшка та "Самопоміч" повернуться до парламентської коаліції.