ua en ru

Гройсман запропонував звільнити 800 суддів

Гройсман запропонував звільнити 800 суддів Фото: Владимир Гройсман

Глава парламенту пропонує набрати суддів з публічного конкурсу

Голова Верховної Ради Володимир Гройсман запропонував Конституційної Комісії розглянути пропозицію по набору 800 суддів за публічним конкурсом. Про це спікер ВР заявив сьогодні під час засідання Конституційної Комісії, передає кореспондент РБК-Україна.

Глава парламенту пропонує нових суддів набрати на місця тих служителів Феміди, які претендують на безстрокове призначення і подання на звільнення яких зараз знаходяться в парламенті.

"У нас з вами сьогодні в українському парламенті є 253 подання про звільнення суддів. У нас є з вами сьогодні 547 суддів, які претендують на призначення безстроково. Я вношу пропозицію, шановні друзі, цих 800 не призначати суддів безстроково, а провести процедуру згідно закону про право на справедливий суд і відібрати 800 публічно і якісно нових професійних суддів, які ми зможемо направити згідно системи",- заявив Гройсман.

Спікер додав, зміна 800 суді - це оновлення суддівського корпусу більше ніж 10%.

"Якщо сьогодні у нас з вами 7200 суддів працює в системі, то 800 суддів, якщо ми можемо з вами зробити, це буде вже більше, ніж 10% оновлення суддівського корпусу",- заявив Гройсман.

Нагадаємо, раніше спікер ВР Володимир Гройсман повідомив, що Венеціанська Комісія дала позитивний висновок щодо проекту змін до Конституції України в частині судової реформи, який раніше був розроблений Конституційною Комісією.