ua en ru

Гройсман пропонує переорієнтувати центри зайнятості на боротьбу з міграцією

Гройсман пропонує переорієнтувати центри зайнятості на боротьбу з міграцією Фото: глава Кабміну Володимир Гройсман (kmu.gov.ua)

Прем'єр зазначив, що ВР має підтримати уряд у створенні мотивації для робітників залишатися в Україні

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заяви, що існуюча в Україні мережа центрів зайнятості має переорієнтувати акценти своєї роботи в бік формування гідної пропозиції кадрів на ринку праці та боротьби з міграцією. Про це він сказав під час години запитань до уряду у Верховній раді, передає прес-служба Кабінету міністрів.

"Нам треба переорієнтувати центри зайнятості - на службу підтримки (робітників, - ред.) та боротьби з трудовою міграцією", - підкреслив прем'єр.

За його словами, питання виїзду працівників з України у пошуках кращого місця роботи - не нове, і воно формувалося десятиліттями.

"Проблема є, вона складна. Багато людей виїжджали шукати кращої долі. І ті, хто займався економікою у той час, просто не звертали уваги. Наше завдання - знайти рішення, у середньостроковій перспективі це можливо. І тут потрібна підтримка парламенту, в тому числі для створення мотивації (для працівників залишатися в Україні, - ред.)", - зазначив голова уряду.

Нагадаємо, парламент підтримав у першому читанні законопроект №6275-д "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо здійснення господарської діяльності з посередництва у працевлаштуванні за кордоном".