ua en ru

Гройсман доручив розробити зміни до закону про Національне антикорупційне бюро до 3 лютого

Гройсман доручив розробити зміни до закону про Національне антикорупційне бюро до 3 лютого Джерело фото:dyvys.in

Голова Верховної Ради Володимир Гройсман дав доручення розробити зміни до закону про Національне антикорупційне бюро до 3 лютого. Про це спікер парламенту заявив сьогодні на погоджувальній раді, передає кореспондент РБК-Україна.

Як заявив народний депутат з фракції "Самопоміч", голова комітету Верховної Ради України з питань запобігання і протидії корупції Єгор Соболєв, у процесі обрання голови Антикорупційного бюро, яке сьогодні виписано у відповідному законі, існує неузгодженість.

"Запрацювала незалежна комісія, яка вже оголосила конкурс та шукає першого керівника цього бюро. Проблема в тому, що робиться це не дуже законно, тому що закон виписаний так, що ця комісія має чекати квітня, коли набуде чинності інший закон, і тільки тоді зможе спрацювати. Щоб не ставити в незручне становище членів цієї комісії... я прошу цього тижня перше - легітимізувати проведення цього конкурсу, друге - заборонити (те, що не увійшло в законодавство) тим людям , які вже відповідали за боротьбу з корупцією, брати участь в конкурсі на роботу цього бюро. Трете - встановити зарплати та гарантії незалежності", - заявив Соболєв.

Він зазначив, що є кілька ініціатив, поданих різними народними депутатами.

У відповідь на це спікер Верховної Ради Гройсман запропонував створити робочу групу по напрацюванню єдиного закону законопроект щодо внесення змін до закону про Національне антикорупційне бюро.

"Я пропоную, як ми сього і говорили, зробити наступну чином: утворити терміново робочу групу на базі комітету, який очолює Єгор Соболєв, запросити туди фахівців, неурядових організацій, членів конкурсної комісії... І до 3 лютого внести узгоджений законопроект. І далі ми його проголосуємо за основі та в цілому. І таким чином, якщо оголошують конкурс (щодо обрання голови Антикорупційного бюро, - ред.) за 30 днів, ми це зробимо за два тижні і жодних порушень не буде і будуть врегульовані всі питання", - заявив Гройсман.

Нагадаємо, сьогодні має відбутися наступне засідання конкурсної комісії Антикорупційного бюро.

Раніше в Адміністрації Президента України заявляли, що обрання голови Антикорупційного бюро має відбутися до 25 січня.