ua en ru

Гройсман доручив розібратися в суперечці між ОПЗ і Ostchem Фірташа

Гройсман доручив розібратися в суперечці між ОПЗ і Ostchem Фірташа Фото: Гройсман доручила розібратися в суперечці ОПЗ і Ostchem (kmu.gov.ua)

Прем'єр закликав захистити інтереси держави

Прем'єр міністр України Володимир Гройсман доручив Фонду держмайна і Міністерству юстиції розібратися в суперечці між ПАТ "Одеський припортовий завод" і компанією Ostchem, яка належить бізнесмену Дмитру Фірташу. Про це він заявив сьогодні в ході засідання уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

Гройсман також закликав відомства забезпечити максимальний захист майна заводу та інтересів держави у цій суперечці, та ініціював розслідування роботи ОПЗ Генпрокуратурою.

"Я думаю, що всі колеги повинні підтримати це доручення, Фонду держмайна вжити вичерпних заховід щодо захисту інтересів держави. Будь ласка, якщо необхідно, міняйте менеджмент заводу терміново і юристів терміново. І доручення таке ж Міністерству юстиції - вжити всіх вичерпних заходів для захисту державного майна ", - сказав прем'єр.

При цьому глава уряду висловив упевненість в тому, що дії попереднього керівництва підприємства спочатку були спрямовані на доведення заводу до банкрутства.

"Я вважаю, що зараз відбувається змова, яка почалая ще у минулому році, коли уряд абсолютно добросовісно затвердив публічний продаж (ОПЗ), коли у серпні місяці була змова у тому, щоб програти один суд, зараз відбувається змова у тому, щоб програти інші суди - і це все сприяє тому, щоб почати банкрутство цього підприємства (ОПЗ), яке належить українському народові ... У тому, що директор заводу, юристи, які найняті, я переконаний у тому, що вони задіяні у цій брудній схемі", - заявив Гройсман.

Нагадаємо, суд дозволив компанії Ostchem Holding Limited, яка належить українському бізнесменові Дмитру Фірташу, примусово стягнути з Одеського припортового заводу 6,8 млрд гривень.

Згідно з матеріалами справи, суд залишив без змін попереднє рішення Арбітражного інституту Торгової палати Стокгольма про стягнення з ПАТ "Одеський припортовий завод" 5,24 млрд гривень непогашеного неоспариваемого боргу та нарахованої пені в розмірі 1,5 млрд гривень.