ua en ru

Гройсман доручив профільним міністерствам розібратися з ситуацією на ринку скрапленого газу

Гройсман доручив профільним міністерствам розібратися з ситуацією на ринку скрапленого газу Фото: Володимир Гройсман (kmu.gov.ua)

Відповідно до розпорядження Гройсмана, 15 вересня має бути нова цінова картинка на ринку скрапленого газу

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман доручив профільним міністерствам, Антимонопольному комітету, Державній фіскальній службі та правоохоронним органам розібратися з ситуацією на ринку скрапленого газу. Про це він заявив під час міжвідомчої наради, повідомляє "Урядовий портал".

"Я хочу, аби служби, від кого це залежить, навели порядок на ринку автомобільного газу. Різке підвищення ціни на скраплений газ має всі ознаки змови. Ринок лихоманить. Це диверсія проти України. Ми маємо захистити внутрішнього споживача - рядових громадян", - заявив Гройсман.

Як зазначається, вказані відомства разом з правоохоронцями мають визначити причини безконтрольного підвищення ціни на газ та вжити заходів щодо зниження його вартості.

Так, відповідно до розпорядження Гройсмана, 15 вересня має бути встановлена нова ціна на газ.

"Перше завдання - протягом декількох тижнів стабілізувати ситуацію. На 15 вересня маємо отримати іншу цінову картинку на ринку скрапленого газу", - завив він.

Так, закрема міністру енергетики та вугільної промисловості Ігорю Насалику Гройсман доручив скликати міжвідомчу комісію по паливу і напрацювати всі рішення з цього приводу.

"Віце-прем’єр-міністру Володимиру Кістіону - порти, залізниця, митниця - прошу опрацювати максимально швидке проходження всіх процедур, включаючи перевалку та транспортування палива. І окремо - ДФС та поліція - проаналізувати прискіпливо всіх учасників ринку, особливо недобросовісних трейдерів. Також доручаю на рівні віце-прем’єр-міністрів за тиждень провести нараду і внести комплексну пропозицію щодо врегулювання ситуації", - заявив Гройсман.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 23 серпня 2017 року перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів доручив низці відомств розібратися з подорожчанням скрапленого газу.