ua en ru

Гройсман доручив МЕРТ спростити процедури використання бізнесом касових апаратів

Гройсман доручив МЕРТ спростити процедури використання бізнесом касових апаратів Фото: Володимир Гройсман

Гройсман дав відповідне доручення у ході засідання Кабміну

Голова Кабінету міністрів України Володимир Гройсман доручив Міністерству економічного розвитку і торгівлі спростити процедури використання бізнесом касових апаратів. Про це він заявив сьогодні в ході засідання уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

"Дав доручення розробити рішення щодо дерегуляції у сфері утримання касових апаратів. Там зарегульований ринок, породжує корупцію. Я наполягаю на тому, щоб ми розробили всі необхідні рішення щодо дерегуляції реєстраторів розрахункових операцій... Потрібно спростити систему змісту розрахункових касових апаратів", - підкреслив прем'єр- міністр.

Нагадаємо,у липні 2015 року Верховна Рада України підтримала в другому читанні і в цілому законопроект, який дозволяє встановлювати касові апарати після перевищення доходу в 1 млн гривень.

Так, за законопроект № 1088 "Про внесення змін до закону України "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій (РРО) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг" (щодо державних гарантій суб'єктам господарювання в застосуванні ними реєстраторів)" проголосували 248 нардепів при 226 мінімально необхідних.