ua en ru

Гройсман доручив комітетам терміново розглянути законопроекти щодо соцстандартів і реструктуризації

Гройсман доручив комітетам терміново розглянути законопроекти щодо соцстандартів і реструктуризації Фото: Володимир Гройсман

Гройсман поручил безотлагательно рассмотреть законопроекты относительно повышения социальных стандартов и реструктуризации государственного долга

Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман доручив профільним комітетам Верховної Ради України невідкладно розглянути урядові законопроекти, що спрямовані на підвищення соціальних стандартів і реструктуризацію державного боргу, та забезпечити їх якнайшвидший розгляд у сесійній залі - повідомляє прес-секретар голови Верховної Ради України.

«Я переконаний, що парламентарії відповідально поставляться до розгляду тих рішень, на які чекають люди. Ми не можемо гаяти часу. Нам треба все зробити для того, щоб з кінця вересня-початку жовтня люди почали отримувати підвищені соціальні виплати», - заявив Гройсман.

8 вересня на розширеному засіданні Уряду голова Парламенту закликав усіх міністрів у максимально стислі терміни передати до Верховної Ради України всі необхідні документи, щоб можна було спланувати якісний пленарний тиждень.

Урядові законопроекти були зареєстровані у Верховній Раді 9 вересня, і цього ж дня оприлюднені на офіційному веб-порталі Верховної Ради, щоб фракції і групи мали змогу невідкладно ознайомитися з цими законодавчими ініціативами і були готові до їх фахового обговорення з представниками Уряду.

Вже досягнуто попередньої домовленості з Кабінетом міністрів України про те, що фракції і групи Парламенту наступного тижня обговорять з представниками профільних міністерств ці законопроекти, аби невідкладно винести їх на розгляд Верховної Ради.

Нагадаємо, сьогодні Кабінет міністрів України оприлюднив проекти законів, які необхідні для завершення реструктуризації боргу України і розширенного фінансування в рамках програми Міжнародного валютного фонду. Крім того, також Кабмін вже підготував законопроект для підвищення соцвиплат.