ua en ru

Гройсман пообіцяв звільняти чиновників, які не оснастять школи новими технологіями

Гройсман пообіцяв звільняти чиновників, які не оснастять школи новими технологіями Фото: Володимир Гройсман (kmu.gov.ua)

Кабмін затвердив виділення майже 1 млрд гривень на забезпечення якісної та сучасної освіти

Голова Кабінету міністрів України Володимир Гройсман пообіцяв звільняти чиновників, які не будуть витрачати гроші на нові технології для освіти дітей. Про це він написав у Twitter.

"Все краще потрібно віддати дітям. Чиновники, які не будуть витрачати гроші на нові технології для освіти дітей, а залишать старі рішення - будемо видавати їм зарплату цими старими меблями. Яке тут рішення? Будемо їх звільняти", - заявив Гройсман.

Нагадаємо, Кабінет міністрів затвердив виділення майже 1 млрд гривень на забезпечення якісної та сучасної освіти в рамках концепції "Нова українська школа".

Відзначимо, рішення прийнято з метою визначення порядку розподілу субвенції з держбюджету місцевим бюджетам на забезпечення сучасного і доступного початкової освіти.

У 2018 році в державному бюджеті передбачено субвенцію місцевим бюджетам у розмірі 1,37 млрд гривень - в тому числі, 370 млн гривень на оплату праці та організаційні питання та майже 999 млн гривень на оснащення класів.