ua en ru

Кабмін підтримає підвищення тарифів на газ для населення

Кабмін підтримає підвищення тарифів на газ для населення Фото: Володимир Гройсман збирається підтримати підвищення газових тарифів

На думку голови уряду, ціна блакитного палива не може бути нижчою від його вартості 

Кабінет міністрів України підтримає подальше підвищення тарифів на газ для населення, оскільки наразі цьому немає альтернативи. Про це прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив 20 квітня в ефірі телеканалу "24".

"А у мене немає вибору. І всі це знають, усі це розуміють і я це розумію", - сказав Гройсман у відповідь на запитання про те, чи збирається він підвищувати вартість газу для населення.


"Є зобов'язання, які підписані українською стороною про те, що тарифи на газ будуть 100% відповідати вартості. Іншого шляху просто немає", - підкреслив глава уряду.

Він також зазначив, що економічно необґрунтовані тарифи - це поле для жорсткої корупції, а отже в Україні має існувати лише одна економічно обґрунтована ціна на блакитне паливо.

"Коли газ для однієї категорії коштує 3 тисячі, а для іншої коштує 7, то я вас хочу запевнити, що списують по 3 тисячі на населення, а продають нелегально по 7. Заробляють колосальні мільярди", - зазначив Гройсман.

Нагадаємо, "Укргазвидобування" заявила про необхідність підвищити ціни на газ в Україні для продовження співпраці з Міжнародним валютним фондом.