ua en ru

Гройсман очікує фіналізації консультацій з МВФ щодо ціни на газ у вересні

Гройсман очікує фіналізації консультацій з МВФ щодо ціни на газ у вересні Фото: Володимир Гройсман (facebook.com/pg/volodymyrgroysman)

Консультації з МВФ щодо ціни на газ тривають вже близько року

Переговори з Міжнародним валютним фондом (МВФ) щодо ціни на газ мають завершитися у вересні. Про це заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман у ході робочої поїздки у Київську область, повідомляє "Еспресо.TV".

За словами Гройсмана, на даний момент консультації з МВФ щодо ціни на газ тривають вже близько року.

"Ми її (дискусію про ціну на газ, - ред.) ведемо близько року. Думаю, що ми її фіналізуємо вже у вересні місяці", - заявив Гройсман, коментуючи питання про підвищення ціни на газ для населення.

При цьому Гройсман додав, що в даному питанні головним є соціальний захист громадян і в разі незворотності зміни ціни на газ, за його словами, необхідно опрацювати всі механізми додаткового захисту.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що в період з 6 по 19 вересня 2018 года Київ відвідає місія Міжнародного валютного фонду (МВФ).

Як повідомляв надзвичайний і повноважний посол України в США Валерій Чалий, під час свого візиту в Україну представники місії Міжнародного валютного фонду (МВФ) обговорять питання цін на газ для населення. Крім того, він зазначав, що створення умов для надходження інвестицій є важливим пріоритетом і роботи посольства, і української влади.