ua en ru

Гройсман відкрив засідання Ради

Гройсман відкрив засідання Ради Фото: Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман

У сесійній залі зареєструвалося 260 нардепів.

Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман відкрив пленарне засідання парламенту. У сесійній залі зареєструвалося 260 нардепів.

"У сесійній залі зареєструвалося 260 нардепів. Я оголошу ранкове засідання відкритим", - сказав Гройсман.

Спікер також нагадав, що сьогодні заплановано лише ранкове засідання Ради, а у другій половині дня нардепи працюють в комітетах.

"Взагалі я б хотів закцентувати увагу на те, що нам більше сьогодні треба працювати в комітетах для того, щоб ми отримали можливість більш якісно співпрацювати в пленарному режимі", - заявив він.

Відповідно до порядку денного, Верховна Рада сьогодні розгляне законопроект № 0014 від 15.04.2015 р. про ратифікацію фінансової угоди між Україною та Європейським інвестиційним банком (проект "Надзвичайна кредитна програма для відновлення України"). Про це повідомляється у парламентському порядку денному.

Рада також планує розглянути питання щодо включення до порядку денного законопроекту № 2678 від 21.04.2015 р. про націоналізацію майна Російської Федерації та її резидентів.

Крім того, нардепи планують розглянути питання про включення до порядку денного законопроекту № 2670 від 17.04.2015 р. про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення законодавства у сфері теплопостачання та сфері житлово-комунальних послуг, законопроект № 2431 від 23.03.2015 р. про внесення змін до законодавства про захист економічної конкуренції щодо визначення органами Антимонопольного комітету України розміру штрафів за порушення законодавства про захист економічної конкуренції.

Нагадаємо, у 2014 р. ЄІБ видав кредитів Україні на 940 млн євро.