ua en ru

Гройсман відкрив засідання Ради

Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман відкрив пленарне засідання парламенту. У сесійній залі зареєстровано 293 нардепи.

"Я оголошую ранкове планерне засідання відкритим. Ми можемо переходити до порядку денного", - заявив Гройсман.

Як спікер повідомляв раніше, у четвер, 12 лютого, Верховна Рада Україні розгляне у другому читанні законопроект про Національне антикорупційне бюро (№ 1660-Д) та про справедливий суд (№1656).

Однак у порядку денному законопроект № 1660-Д відсутній.

Крім того, згідно з порядком денним, нардепи сьогодні планують розглянути проект постанови № 1853 "Про тимчасове призупинення акредитації журналістів та технічних працівників деяких засобів масової інформації Російської Федерації при органах державної влади України".

Також Рада розгляне у другому читанні законопроекти № 1580 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення умов ведення бізнесу (дерегуляція)", № 1550 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування органів внутрішніх справ (друге читання із скороченням строку підготовки)", № 1552 "Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за окремі військові злочини", та № 1849 "Про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексу України (щодо військових злочинів)".

Нагадаємо, 3 лютого 2015 р. Рада ухвалила у першому читанні законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення діяльності Національного антикорупційного бюро України та Національного агентства України з питань запобігання корупції.

Крім того, 13 січня 2015 р. Рада прийняла за основу президентський законопроект про судову реформу.