ua en ru

Гройсман сподівається, що громадяни Нідерландів на референдумі захистять європейський вибір України

Гройсман сподівається, що громадяни Нідерландів на референдумі захистять європейський вибір України Фото: Гройсман сподівається на захист європейського вибору України

Гройсман зазначив, що Угода про асоціацію не становить жодної загрози для країн ЄС

Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман сподівається, що громадяни Нідерландів на референдумі захистять європейський вибір України, передає прес-служба парламенту.

Так, спікер ВРУ провів зустріч із Головою Міністерства закордонних справ Королівства Нідерланди Бертом Кундерсом у Гаазі. Сторони обговорили питання перспективи лібералізації візового режиму Європейським Союзом для України, продовження політики санкцій відносно Росії, а також запланованого референдуму у Нідерландах щодо схвалення Угоди про Асоціацію з ЄС.

"Звичайно, ми стурбовані через референдум. Однак ми поважаємо ваше право, ваші закони і сподіваємося, що громадяни Нідерландів зроблять правильний вибір", - підкреслив Гройсман.

Голова українського парламенту зазначив, що Угода про асоціацію з ЄС не становить жодної загрози для країн Євросоюзу, але є дуже важливою для відчуття українськими громадянами підтримки їх європейського вибору.

"Два роки тому загинуло багато людей з тих, хто вийшов на вулиці захистити свій європейський вибір. Люди продовжують гинути і зараз. Допоможіть нашим громадянам захистити свій вибір", - сказав він.

Крім того, Гройсман закликав зберегти санкції Європейського Союзу відносно Росії.

"Продовження санкцій буде коштувати Європі мільярд, а домовленості з агресором виллються їй у десятки мільярдів", - вважає голова ВР.

В свою чергу Кундерс зазначив, позиція уряду Нідерландів - захищати підпис, який було поставлено під угодою.

Також він позитивно оцінив рівень співпраці між двома країнами.

"Я вважаю, що відносини між нашими країнами дуже добрі", - підкреслив Кундерс та зазначив, що Нідерланди підтримують економічні і політичні реформи в Україні.

Нагадаємо, вчора Гройсман в Гаазі провів зустріч з прем'єр-міністром Нідерландів Марком Рютте, керівництвом і депутатами парламенту, а також главою МЗС країни.