ua en ru

Гройсман: методика щодо нарахування RAB-тарифів є несправедливою

Гройсман: методика щодо нарахування RAB-тарифів є несправедливою Фото: Володимир Гройсман (kmu.gov.ua/ua)

Гройсман вважає, що це може призвести до здорожчання електроенергії

Прем'єр-мінстр України Володимир Гройсман вважає, що нарахування RAB-тарифів може призвести до необгрунтованого здорожчання електроенергії. Про це він повідомив у своєму Twitter.

Також він закликав Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) переглянути тарифи.

"Закликаю керівництво НКРЕКП переглянути методику нарахування RAB-тарифів. Вона несправедлива і може призвести до необгрунтованого здорожчання електроенергії", - заявив Гройсман.

Нагадаємо, раніше Кабінет міністрів України вже закликав Національну комісію з регулювання ринку електроенергетики та комунальних послуг переглянути рішення щодо запровадження стимулюючих тарифів для обленерго (RAB-регулювання).

У Кабміні зазначали, що підтримують ідею стимулюючого тарифоутворення, при цьому не підтримують прийняте НКРЕКП рішення. Ідея RAB-регулювання полягає у додаткових інвестиціях для будівництва та модернізації інфраструктури електричних мереж й стимулювання ефективності витрат електророзподільних компаній. Глава НКРЕКП Дмитро Вовк у свою чергу заявляв, що не дивлячись на зростання оптової ринкової ціни на електроенергію, тарифи для населення не зміняться.