ua en ru

Гройсман ініціює розроблення законопроекту щодо захисту бізнесу

Гройсман ініціює розроблення законопроекту щодо захисту бізнесу Фото: Володимир Гройсман (kmu.gov.ua)

Законопроектом планується посилити відповідальність за тиск на підприємців

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив про створення робочої групи для розробки за 2-3 тижні законопроекту щодо посилення відповідальності за тиск на бізнес. Про це вона сказала сьогодні в ході зустрічі з бізнесом, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я ініціюю створення робочої групи - дуже швидкої - щоб за 2-3 тижні внести до парламенту законопроект, який передбачає, аж до кримінальної відповідальності, відповідальність представників правоохоронних і контролюючих структур за надмірний тиск по відношенню до реально працює бізнесу...", - сказав глава уряду.

Він висловив здивування з приводу того, що корупціонери в контролюючих органах досі не притягнуті до відповідальності.

"У мене є питання: чому досі "корупціонери в погонах" не притягнуті до відповідальності? Ті, хто тисне або створює надмірний тиск на реально працюючий чесний бізнес в країні? Дуже важливо, щоб ми врегулювали це не словами і обіцянками, а конкретними юридичними діями", - заявив прем'єр.

Нагадаємо, в кінці червня цього року генеральний прокурор України Юрій Луценко, перебуваючи з робочим візитом у Житомирській області, підписав лист керівникам регіональних прокуратур про недопущення з їх боку тиску на бізнес.