ua en ru

Гройсман допускає перегляд держбюджету-2015 після прийняття Радою

Гройсман допускає перегляд держбюджету-2015 після прийняття Радою Джерело фото: прес-служба АПУ

Голова Верховної Ради Володимир Гройсман допускає перегляд показників проекту державного бюджету на 2015 рік після прийняття парламентом. Про це він заявив сьогодні під час засідання парламенту, передає кореспондент РБК-Україна.

"Бюджет країни, який ми з вами маємо прийняти, я переконаний, що це не останній документ на наступний рік, оскільки він дасть нам можливість забезпечити стабільність видатків за певний період часу, і на цей період ми маємо з вами провести реформи: ми маємо децентралізувати владу, маємо забезпечити економічне відродження. Я думаю, ні в кого не буде заперечень... Немає такого, щоб ми сьогодні приймали бюджет в першому читанні, є тільки представлення в парламенті, і я просив би це враховувати", - заявив Гройсман.

За його словами, депутатам ще треба буде оцінити бюджетні показники, відкоригувати показники та знайти конструктивну співпрацю з урядом.

"І ніхто не сказав сьогодні, що сьогодні маж бути розглянутий бюджет і прийнятий. Ми домовилися з вами, що сьогодні буде презентований бюджет перед народними депутатами... Ми маємо дати час територіальним громадам обговорити цей бюджет, щоб люди зрозуміли, який бюджет прийняти", - заявив спікер.

Нагадаємо, сьогодні на відкритті пленарного засідання парламенту в сесійній залі зареєструвалися 357 нардепів.