ua en ru

Group DF та КПІ підписали меморандум про стратегічну співпрацю

Група компаній Дмитра Фірташа Group DF та Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут" (КПІ) підписали меморандум про стратегічну співпрацю, передає кореспондент РБК-Україна.
Відповідно до документу, Group DF сприятиме оновленню навчально-наукової матеріальної бази університету, буде приймати студентів КПІ для проходження виробничої практики. Буде сприяти їх працевлаштуванню, а також сприятиме впровадженню у промислову експлуатацію наукових розробок та інновацій.
"У найближчі 10-15 років тільки на свої хімзаводи ми просили б у вас на практику 100-150 осіб... І ми готові їм навіть влітку, або коли у них буде час дати, що називається підробіток, щоб вони отримали якийсь стимул, заробили якусь копійку, ну і природно, ми зацікавлені, щоб вони повернулися на наше підприємство", - зазначив Д.Фірташ.
"Кількість досліджень і розробок в Україні з кожним роком збільшується, але частка реалізованої інноваційної продукції в загальному обсязі виробництва з кожним роком зменшується. В 2009 р. на промислових підприємствах була реалізована тільки кожна 20-а інновація. Я думаю, що з 100% того, що ви розробляєте, вдасться реалізувати хоча б 10%. Це вже буде велика перемога", - додав він, звертаючись до працівників КПІ.