ua en ru

Гриценко: Міліція в суді підтримувала запропонований опозицією маршрут ходи на 24 серпня


При розгляді в Окружному адміністративному суді Києва позову КМДА щодо заборони акцій опозиції у центрі Києва на День Незалежності міліція підтримувала і відстоювала маршрут пішої ходи, який запропонували представники опозиції. Про це в ефірі "5 каналу" заявив лідер партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко.

"Ми попросили маршрут: пам'ятник Тарасу Шевченку - Володимирська - Михайлівська площа. Міліція при розгляді цього питання відстоювала, підтримувала в письмовій формі саме такий шлях", - заявив політик.

Гриценко також зазначив, що напередодні 24 серпня заступник голови КМДА зробив заяву, що згідно рішення суду опозиція вправі влаштувати ходу по вулиці Володимирській до Софійської площі, тому створили конфлікт та порушили рішення суду саме правоохоронці.

"Напередодні Дня незалежності заступник голови КМДА Олександр Пузанов сказав чітко, що опозиція вправі влаштувати ходу по вулиці Володимирській до Софійської площі. Люди пішли, абсолютно мирно. Тому якщо хтось і створив конфлікт, порушив рішення суду, порушив закон - це була міліція", - зазначив Гриценко.

Нагадаємо на День Незалежності в Києві відбулася сутичка прихильників опозиції зі співробітниками правоохоронних структур. Вчора прокуратура Києва порушила кримінальну справу за фактом зіткнень між правоохоронцями та представниками ряду політпартій, об'єднань і організацій.