ua en ru

Грицак показав Волкеру докази причетності військ РФ до обстрілів в Україні

Грицак показав Волкеру докази причетності військ РФ до обстрілів в Україні Ілюстративне фото: наслідки обстрілів (flickr.com osce_smmu)

Глава СБУ показав Волкеру докази проведення військами РФ обстрілів Маріуполя та Волновахи

Голова Служби безпеки України Василь Грицак зустрівся зі спецпредставником Держдепартаменту США Куртом Волкером. Під час зустрічі Грицак надав докази причетності кадрових військових Російської Федерації (РФ) до обстрілів українських міст, передає прес-центру СБУ.

Зазаначається, що під час зустрічі також була присутня Повноважний посол США в Україні Марі Йованович.

"Представникам США наведено чергові докази причетності кадрових військовослужбовців РФ до злочинів проти людяності на території України, зокрема до обстрілів Маріуполя та Волновахи, внаслідок яких загинуло 48 українських громадян", - йдеться у повідомленні СБУ.

"Поряд із ескалацією РФ збройного конфлікту на Донбасі російські спецслужби вживають активних заходів щодо дестабілізації ситуації в середині України", - сказав Грицак.

Голова СБУ також звернув увагу на тому, що російська сторона блокує питання обміну заручників, котрих використовує для політичного тиску на українську владу. Також Грицак передав звернення до Курта Волкера від матерів тих заручників, котрих бойовики незаконно утримують на території тимчасово окупованих районів Донецької та Луганської областей.

Представники США запевнили голову СБУ у подальшій підтримці України в процесі відновлення територіальної цілісності.

Нагадаємо, раніше в СБУ оприлюднили матеріали про безпосередню участь військовослужбовців РФ в обстрілах мікрорайону "Східний" у Маріуполі 24 січня 2015 року.