ua en ru

Грищенко: Україна виконала обрані нею пріоритети під час головування в Комітеті міністрів Ради Європи

Голова Комітету міністрів Ради Європи, міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко 7 листопада 2011 року провів 1124-те засідання Комітету міністрів Ради Європи. Цим засіданням було підбито підсумки піврічного головування України у цьому органі Ради Європи, повідомляє прес-служба МЗС.

Відкриваючи засідання, Грищенко наголосив, що головування України у Комітеті міністрів продемонструвало велику відповідальність та здатність нашої держави бути в авангарді європейської політики. Вибрані нашою державою пріоритети головування, за словами міністра, були виконані у повному обсязі, навіть незважаючи на те, що період головування України припав на складний етап внутрішніх реформ Ради Європи та доволі непростої політичної ситуації у сучасній міжнародній політиці. "Ми заклали добрі підвалини для того, щоб процес реформування Організації було завершено у найкоротші терміни та вивело Раду Європи на новий рівень як ефективної роботи, так і співпраці з іншими міжнародними інституціями, такими як ЄС та ОБСЄ", - зазначив міністр.

Делегації сорока семи країн-членів Ради Європи високо оцінили внесок України у діяльність організації. Зокрема було підкреслено, що Україна, завдяки активній позиції протягом усього періоду головування, вдихнула нове життя у переважну кількість напрямків діяльності організації. Щодо пріоритетів головування, обраних Україною, національними делегаціями було відзначено досягнення Україною конкретних результатів, які сприяють виробленню якісно нових підходів до реалізації основних пріоритетів і базових принципів Ради Європи - розвитку демократії, захисту прав людини та забезпечення верховенства права.

Нагадаємо, що пріоритет головування України в Комітеті міністрів Ради Європи був визначений як "зміцнення і розвиток місцевої демократії".