ua en ru

У Греції на пляжі обвалилась скеля, постраждали 7 людей

У Греції на пляжі обвалилась скеля, постраждали 7 людей Фото: у Греції на плажі обвалилась скеля (cmjornal.pt/2)

Скеля обвалилась на популярному пляжі Навайо

У четвер, 13 вересня, у Греції в результаті обвалення частини скелі на популярному пляжі Навайо на острові Закінтос, постраждали щонайменше 7 людей. Про це повідомляє Ekathimerini.

Зазначається, що Навайо є визначною пам'яткою Іонічних островів, він оточений крутими скелями і до нього можна дістатися тільки на човні.

Cliff collapse on Zakynthos

Cliff collapse and subsequent 'tsunami' hit toursists at Navagio, Zakynthos, Greece today, Sept 13! Report: Leonidas Malioufas / Cyclone of Rhodes

Опубліковано Severe World Weather Четвер, 13 вересня 2018 р.

На відео видно, як відпочиваюч розбігаються після того, як велика частина скелі впала в море недалеко від піщаного берега. Кілька невеликих човнів перевернуло хвилею, викликаної падінням купи каміння в море.

Грецька влада заявили, що травми постраждалих не становлять загрози для життя. Також не було повідомлень про зниклих без вести, але рятувальники в якості запобіжного заходу перевірили затоку, щоб переконатися, що люди не опинилися в пастці під скелями.

Відомо, що серед постраждалих туристка з Чехії, яку з травмою спини доставили в лікарню. Ще шестеро осіб, у тому числі двоє дітей, отримали легкі травми.

Нагадаємо, 23 липня, в Греції на захід від Афін спалахнула масштабна лісова пожежа, яка змусила людей тікати з будинків. Хмари диму від пожежі було видно навіть над афінським Акрополем і храмом Парфенона. Пожежна служба після проведеного дослідження спростувала припущення влади, що причиною пожежі є підпал і заявила, що лісові ділянки загорілися через недбалість. Внаслідок пожежі загинули 98 людей.