ua en ru

Громадяни України, які хочуть відвідати Бразилію, зможуть оформити візи максимально швидко, - МЗС

Ті громадяни України, які зібралися відвідати Бразилію, почувши про заплановане введення безвізового режиму з цією країною, зможуть, незважаючи на виниклі труднощі, отримати сприяння Посольства Бразилії в отриманні віз в найкоротші терміни. Про це на сьогоднішньому брифінгу заявив спікер Міністерства закордонних справ (МЗС) Олександр Дикусаров, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ті громадяни України, які планували відвідати Бразилію найближчим часом, - їм необхідно звернутися до Посольства Бразилії для отримання віз. З бразильською стороною домовлено, що буде максимально швидко надаватися допомога, візи громадянам України з урахуванням тих обставин, які склалися. Якщо виникають якісь складнощі, громадяни України можуть звертатися до департаменту консульської служби, і ми надаватимемо максимальне сприяння в діалозі наших громадян з Посольством Бразилії для швидкого отримання віз", - сказав Дикусаров.

За його словами, сьогодні український МЗС чекає відповіді від бразильської сторони про завершення внутрішніх процедур, які найближчим часом можуть-таки дозволити впускати громадян України на територію Бразилії без віз. "Ми сподіваємося, що це буде найближчим часом і цей договір запрацює", - відзначив спікер МЗС.

Нагадаємо, 2 грудня 2009 р. між Україною і Бразилією було підписано угоду про відмову від віз, яка повинне була набути чинності 4 листопада 2011 р.