ua en ru

Громадяни України в 2012 р. всиновили 2 016 дітей, - Павленко

В Україні в минулому році своє право на виховання в сім'ї реалізували понад 17 тис. дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Про це заявив уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко під час відкриття дитячого будинку сімейного типу родини Бучми в Мостиському районі Львівської області, повідомляє прес-служба глави держави.

За словами Павленка, минулого року громадяни України усиновили 2 016 дітей, в сім'ї опікунів і піклувальників влаштували близько 11 тис. дітей, в біологічні родини повернулися близько 1,5 тис. дітей. Він також зазначив, що найбільша за роки незалежності кількість дітей - 2 407 - зустріли батьків у прийомних сім'ях та дитячих будинках сімейного типу, що майже вдвічі більше, ніж було в 2011 р. (1388). Іноземні громадяни в минулому році усиновили 803 дитини, додав Павленко.

Водночас статус дитини-сироти, дитини, позбавленої батьківського піклування в минулому році отримали близько 15 тис. дітей.

В цілому з 95 956 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, вже майже 80% дітей (76 тис.) виховуються в сім'ях, решта 15% (15 тис.) виховуються в інтернатних закладах, майже 5% (5 тис.) отримують професійну освіту.

Читайте також: Янукович пропонує спростити процедуру усиновлення дітей іноземцями