ua en ru

Громадяни України мають право на референдум, - Український вибір

У регіонах громадський рух "Український вибір" розпочав збір почав підписів на підтримку референдуму. Про це повідомляє прес-служба "Український вибір".

Як йдеться в повідомленні , активісти Громадського руху "Український вибір" у неділю, 6 жовтня, провели в ряді міст України збори з ініціювання всеукраїнського референдуму за народною ініціативою щодо вибору вектора зовнішньоекономічної інтеграції України.

Збір підписів проходить у Харкові, Донецьку, Сімферополі, Чернігові, Запоріжжі. Учасники підтримали проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою. Громадяни України повинні дати відповідь на питання: "Чи підтримуєте ви приєднання України до Митного союзу в складі Російської Федерації, Республіки Білорусь та Республіки Казахстан?". До ініціативної групи, створену для проведення референдуму, увійшло 9892 громадян України.

Також, за повідомленням громадського руху "Український вибір", присутні поставили підписи під Колективним зверненням громадян України на адресу Президента Януковича щодо проведення всеукраїнського референдуму, за який ще в 2006 р. було зібрано більше 4 тис. підписів українців.