ua en ru

На кордоні з Росією прикордонники виявили старовинну книгу та бронзову ікону

На кордоні з Росією прикордонники виявили старовинну книгу та бронзову ікону Фото: прикордонники

Вилучений стародрук передали для проведення експертизи на предмет культурної чи історичної цінності

На українсько-російському кордоні прикордонники виявили старовинну книгу та бронзову ікону. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Державної прикордонної служби України.

Так, сьогодні вночі в пункті пропуску "Бачівськ" у Сумській області прикордонники виявили старовинну книгу.

"Під час здійснення поглибленого огляду мікроавтобусу Volkswagen української реєстрації, на якому наш співвітчизник виїжджав до Росії, прикордонний наряд в сумці серед речей виявив старовинну церковну книгу на слов’янській та російській мовах "Святое ЄвангеліЄ от Матфея, Марка, Луки и Іоанна", надруковану в синодальній друкарні м. Санкт-Петербурга у 1903 році", - йдеться у повідомленні.

Прикордонники передали книгу для проведення експертизи на предмет культурної чи історичної цінності.

Крім того, у Харківській області громадянин України намагався перемістити через кордон бронзову ікону попередньо 19 століття.

"У чоловіка, який пішки прямував до України працівники пункту пропуску "Журавлівка" знайшли старовинний предмет серед речей за допомогою металошукача. Виявлений раритет передали представникам фіскальної служби", - йдеться у повідомленні.

На кордоні з Росією прикордонники виявили старовинну книгу та бронзову іконуНа кордоні з Росією прикордонники виявили старовинну книгу та бронзову іконуНа кордоні з Росією прикордонники виявили старовинну книгу та бронзову ікону
Фото: на українсько-російському кордоні прикордонники виявили раритетні вироби

Нагадаємо, раніше Держприкордонслужба заявила про готовність до введення візового режиму з РФ.