ua en ru

На кордоні з РФ затримано 130 вагонів з вантажем з України, які слідували в країни Середньої Азії

На кордоні з РФ затримано 130 вагонів з вантажем з України, які слідували в країни Середньої Азії Фото: вагони затримані у зв'язку з введенням обмежень щодо транзиту через територію РФ

Вантажовідправникам пропонують новий маршрут через Україну, Грузію і Азербайджан

Майже 130 вагонів з транзитним вантажем з України, які слідували в Республіку Казахстан і Киргизьку Республіку, затримані на прикордонних передавальних станціях України та Білорусі через введення додаткових обмежень щодо транзиту через територію РФ українських товарів. Про це повідомляє департамент інформаційної політики і зв'язків з громадськістю ПАТ "Укрзалізниця".

"Укрзалізниця" пропонує вантажовідправникам вибирати маршрут, який пролягає через Чорне і Каспійське моря і проходить по території України, Грузії та Азербайджану.


Такий маршрут вже використовувався раніше для постачання українських товарів в країни Середньої Азії.

Згідно з "Угодою про міжнародне залізничне вантажне сполучення" вантажовідправники повинні надати вказівки перевізнику щодо своїх подальших дій з вантажем, у тому числі зміну маршруту або переадресації.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на україно-російському кордоні затримано 72 ж/д вагони, що прямували в Казахстан і Киргизію.