ua en ru

На кордоні з Польщею в 6 разів зросла кількість спроб переправити викрадене авто

На кордоні з Польщею в 6 разів зросла кількість спроб переправити викрадене авто Фото: українські прикордонники (facebook.com/DPSUkraine)

Пасажиропотік між країнами в минулому році дещо зріс

У 2017 році в 6 разів зросла кількість спроб переправити викрадене авто через кордон України з Польщею. Про це йдеться в повідомленні Держприкордонслужби України за підсумками зустрічі її керівника Петра Цигикала з польським колегою Томашем Прагою.

Повідомляється, що сторони обговорили ситуацію на українсько-польському державному кордоні, проаналізували стан його охорони. Ще одним питанням для обговорення стало функціонування пунктів пропуску на спільному державному кордоні.

Зокрема, зазначалося, що рух осіб і транспортних засобів здійснювався ритмічно. При цьому в минулому році спостерігалося незначне стійке зростання пасажиропотоку на 2% (2017 - 23 млн осіб, 2016 рік - 22,6 млн). У той же час, кількість транспорту знизилася на 4% (2017 - 7 млн, 2016 рік - 7,3 млн).

Крім того, на кордоні з Польщею зафіксовано збільшення кількості спроб переміщення викраденого автотранспорту в 6 разів, а також в 1,5 рази за підробленими або несправним документами.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що понад 3 000 українців могли незаконно отримати польську візу.