ua en ru

Більше 3000 українців могли незаконно отримати польську візу

Більше 3000 українців могли незаконно отримати польську візу Фото: польський кордон (nadbuzanski.strazgraniczna.pl)

Поляки і українка підробляли документи для влаштування на роботу в Польщі

Затримані поляки і українка зробили для громадян України більше 3000 фальшивих заяв і запрошень до Польщі. Про це повідомляє прес-секретар комендант Надбужанського відділу Прикордонної служби Польщі Даріуш Сенєцький, передає Польське Радіо.

Зокрема, польська прокуратура висунула звинувачення в організації незаконного перетину державного кордону Польщі п'ятьом особам, які підозрюються у реєстрації близько трьох тисяч фальшивих заяв про намір працевлаштування громадян України. Варто відзначити, наявність такої заяви, дозволяє отримати польську візу.

"Звичайно, вони отримували за це гроші, але потім нікого не наймали на роботу", - заявив чиновник.

Звинувачення чотирьом полякам і одній громадянці України, яких польські прикордонники затримали на терені Мазовєцького воєводства. "Підозрювані визнали свою провину і дали пояснення згідно з результатами розслідування", – сказала прес-секретар Окружної прокуратури в Любліні Агнешка Кемпка.

У затриманих вилучили майже 138 тис. злотих і 14,5 тис. американських доларів, а також комп'ютерну техніку, мобільні телефони та фальшиві документи. Зловмисникам загрожує до 8 років позбавлення волі.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, більше 70% українців, які отримували дозвіл на роботу в Польщі, працюють або в іншій країні Шенгену, або на інший задекларованой роботі.