ua en ru

В ДПЗКУ заявили про порушення 94 кримінальних справ за нанесення збитку

В ДПЗКУ заявили про порушення 94 кримінальних справ за нанесення збитку Фото: ПАТ "Державна продовольчо-зернова корпорація України"

Загальна сума збитків становить 2,2 млрд грн і 194,4 млн дол

На сьогоднішній день за фактами нанесення збитків ПАТ "Державна продовольчо-зернова корпорація України" відкрито 94 кримінальних проваджень, половина з яких знаходиться на стадії досудового слідства. Про це на засіданні робочої групи Верховної Ради по перевірці можливих фактів зловживань у державному секторі економіки заявив заступник голови правління ДПЗКУ Валерій Щербина, передає його прес-служба.

За його даними, тільки заявлених і встановлених збитків налічується понад 2,2 млрд грн і 194,4 млн дол. Це підтвердила і перевірка підприємства Державною фінансовою інспекцією, яка охопила період 2013 р. та I кварталу 2014 р.

"Державна продовольчо-зернова корпорація взяла курс на усунення корупційних схем, за допомогою яких були нанесені зазначені збитки. Починаючи з середини грудня минулого року, ми переводимо роботу корпорації у відповідність з чинним законодавством", - зазначив Щербина.

Крім того, продовжується робота по стягненню заборгованості на користь корпорації. Так, за рішеннями судів з ДПЗКУ розрахувалися компанії "Гранум Інвест" (сплачено 521,9 млн грн) та "Федкомінвест-Україна" (перерахувало понад 2,1 млн грн штрафних санкцій). У той же час Господарський суд Запорізької області своїм рішенням від 4 березня 2015 р. зобов'язав страхову компанію "Гарант-Престиж" повернути корпорації 162,3 млн грн зайвих платежів.

"Однак кошти досі не перераховані, оскільки існують проблеми, пов'язані з тим, що компанія зареєстрована в Донецьку", - пояснив Щербина.

Нагадаємо, у квітні на посаду голови ДПЗКУ було оголошено повторний конкурс.