ua en ru

У ГПУ заявили про незаконне прослуховування НАБУ прокурора

У ГПУ заявили про незаконне прослуховування НАБУ прокурора Фото: НАБУ звинуватили у прослуховуванні прокурора

У квартирі, з якої велося стеження, знайшли посвідчення співробітників НАБУ і папери із прізвищем Дмитра Суса

Слідчі Генеральної прокуратури України (ГПУ) виявили обладнання для прослуховування і стаціонарного стеження, встановлене в помешканні на столичній вулиці Симона Петлюри, вікна якої виходять на приміщення одного з департаментів Генпрокуратури. Про це повідомив керівник департаменту ГПУ з особливо важливих справ у сфері економіки Володимир Гуцуляк, передає "5 канал".

"Ми помітили, що в квартирі навпроти приміщення департаменту поселилися невідомі люди, які здійснюють певні заходи. Ми правоохоронці. У нас є певна обізнаність. Ми розуміємо і відчуваємо такі речі. Ми зайшли на цю квартиру з обшуком, щоб встановити осіб, які там перебувають і причини цього. Встановили службові посвідчення, які вони залишили, спецтехніку, застосування якої вимагає дотримання певних процедур. Ми будемо встановлювати, наскільки це законно", - повідомив Гуцуляк.


Він також розповів, що після того, як слідчі прокуратури спробували з’ясувати, хто саме веде прослуховування, на місце події прибув спецназ Національного антикорупційного бюро України (НАБУ).

Зі слів Гуцуляка, спецназівці відбили своїх співробітників, проте у квартирі залишилися їхні посвідчення та папери із прізвищем Дмитра Суса.

Зазначимо, Дмитро Сус - начальник управління ГПУ з розслідування кримінальних проваджень у сферах державної служби та власності, який очолював групу ГПУ, що 5 серпня проводила обшук у приміщенні НАБУ.

Нангадаємо, 5 серпня 2016 року Генеральна прокуратура України провела обшуки в приміщенні Національного антикорупційного бюро.