ua en ru

ГПУ завершила розслідування перестрілки в Княжичах

ГПУ завершила розслідування перестрілки в Княжичах Фото: місце перестрілки в Княжичах (facebook.com/LarysaSargan)

Підозрюваним у перестрілці в Княжичах відкрили матеріали справи

Генеральна прокуратура України завершила розслідування перестрілки в Княжичах під Києвом у грудні 2016 року. Про це у Facebook повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

"Княжичі. Завершено досудове розслідування, підозрюваним, захисникам, потерпілим та їх представникам відкрили матеріали досудового розслідування для ознайомлення", - повідомила Сарган.

За даними Сарган, у справі проходять п'ятеро підозрюваних:

  • начальник управління карного розшуку поліції Києва Леонід Курята;
  • заступник начальника відділу кримінальної поліції Шевченківського управління столичної поліції Роман Мариновський;
  • старший інспектор відділу управління Корпуси оперативно-раптової дії поліції Києва Андрій Курта;
  • начальник управління оперативної служби поліції столиці Ігор Іващенко;
  • начальник відділу управління оперативної служби поліції Києва Олександр Меліхов.

Слідство встановило, що начальник управління карного розшуку ГУ Національної поліції в Києві Леонід Курята і керівництво інших підрозділів поліції з перевищенням повноважень організували, а підлеглі в ході спецоперації застосували вогнепальну зброю на ураження, що спричинило загибель поліцейських.

Нагадаємо, в грудні 2017 року суд поновив на посаді екс-главу карного розшуку поліції Києва, якого відсторонили після стрілянини в Княжичах.

4 грудня 2016 в Княжичах київський карний розшук за підтримки спецназу КОРД проводив спецоперацію по затриманню грабіжників. Під час операції на місце подій прибув підрозділ Броварського відділення поліції охорони, який зреагував на сигналізацію в одному з сусідніх будинків.

Поліцейські охорони затримали двох співробітників Управління оперативної служби ГУ Національної поліції Києва, які брали участь у спецоперації. Після цього між ними почалася перестрілка, в результаті чого загинули п'ятеро поліцейських.