ua en ru

ГПУ завершила розслідування в відношенні екс-глави київської міліції

ГПУ завершила розслідування в відношенні екс-глави київської міліції Фото: ГПУ завершила розслідування в відношенні екс-глави київської міліції

Екс-глава київської міліції підозрюється в причетності до розгону Майдану

Генеральна прокуратура України завершила досудове розслідування відносно колишнього керівника управління громадської безпеки ГУМВС України в Києві, підозрюваного в розгоні Майдану 30 листопада 2013 року. Про це повідомляє управління по зв'язкам з громадськістю та ЗМІ ГПУ.

За інформацією РБК-Україна, мова йде про Олега Мариненка.

Силовику інкримінується перешкоджання проведенню мітингів і зборів, виконання свідомо незаконного наказу на силове звільнення Майдану незалежності в Києві від мітингувальників і передача цього наказу бійцям спецпідрозділу "Беркут".

Також екс-глава київської міліції підозрюється в скоєнні, за наказом керівництва, 1 грудня 2013 року на вулиці Банковій завідомо незаконного наказу "беркутівцям" і військовослужбовцям МВС на застосування фізичної сили і спецзасобів до учасників акції протесту і журналістів. В результаті чого було травмовано 29 мітингувальників і 22 журналіста.

Крім того, силовику інкримінується неналежне виконання своїх службових обов'язків, в результаті чого 26 бійців внутрішніх військ і патрульно-постової служби отримали поранення.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ГПУ розслідує факти зловживання владою чиновниками Львівської міськради.