ua en ru

ГПУ затримала "творця" газової схеми Курченка, - журналіст

ГПУ затримала "творця" газової схеми Курченка, - журналіст Фото: Олександр Сухомлин

Сухомлин підозрюється в нанесенні збитку державі на суму близько 4 млрд гривень

Генеральна прокуратура України затримала Олександра Сухомлина, "творця" схеми бізнесмена Сергія Курченка по зрідженому газу. Про це повідомив із посиланням на власні джерела колишній редактор "Радіо Вести" Валерій Калниш у своєму Facebook.

"Джерела повідомили, що Генеральна прокуратура затримала Олександра Сухомлина, "творця" схеми Сергія Курченка по зрідженому газу. Затримала його група Жербицького (перший заступник Головного військового прокурора Володимир Жербицький - ред.)", - йдеться в повідомленні.

"Як стало відомо, Сухомлин підозрюється в нанесенні збитку державі на суму близько 4 млрд гривень. Звичайно, рішення про запобіжний захід буде ухвалювати суд, але, як кажуть у ГПУ, суму застави вони вимагатимуть, як на мене - космічну, але справедливу - 100 мільйонів", - додав журналіст.


Він нагадав, що Сухомлин був двічі заступником міністра економічного розвитку і торгівлі при прем’єрі Миколі Азарові. У 2010-2013 роках входив до складу Аукціонного комітету спецаукціонів із продажу скрапленого газу держкомпаніями "Укргазвидобування" і "Укрнафта".

"Цей комітет підозрювали в таких махінаціях: держкомпанія продає скраплений газ для населення компаніям, які беруть участь в аукціоні, але переможець не віддавав його населенню, а передавав в іншу компанію - курченківській "ГазУкраїна 2020", а та, своєю чергою, продавала їх автозаправникам. Не знаю, як там буде далі, але Сухомлин вже у ГПУ", - резюмував Калниш.

Нагадаємо, Кабмін звільнив Олександра Сухомлина з посади заступника міністра економічного розвитку і торгівлі своїм розпорядженням №916-р від 9 жовтня 2014 р.