ua en ru

Кабмін звільнив Олександра Сухомлина з посади заступника міністра економічного розвитку

Кабінет міністрів України звільнив Олександра Сухомлина з посади заступника міністра економічного розвитку і торгівлі України.

Кабінет міністрів України звільнив Олександра Сухомлина з посади заступника міністра економічного розвитку і торгівлі України. Про це йдеться у розпорядженні уряду № 916-р від 9 жовтня 2014 р.

"Звільнити Сухомлина Олександра Анатолійовича з посади заступника міністра економічного розвитку і торгівлі України", - йдеться у документі.

Нагадаємо, Сухомлин був призначений на цю посаду розпорядженням уряду від 1 жовтня 2014 р. З призначенням Сухомлинав Мінекономрозвитку, в ЗМІ розгорівся скандал, так як в 2010-2011 рр. Сухомлин вже обіймав посаду заступника міністра економічного розвитку і торгівлі та був звільнений у часи прем'єрства Миколи Азарова за звинуваченням у непрозорому проведенні Міноборони тендеру на послуги з харчування на 621 млн грн. Як писали ЗМІ, тоді Сухомлин підписав дозвіл провести тендер для одного виконавця, в результаті якого пролобійований тодішнім міністром оборони Михайлом Єжелем монополіст без тендеру отримав весь ринок продовольства армії, причому за ціною 42 грн добового пайка - на 10 грн більше, ніж передбачено паспортом бюджетної програми.

За інформацією "Дзеркала тижня", в Кабінеті міністрів Яценюка Сухомлин повинен був займатися саме питанням проведення тендерних закупівель та економіки оборони та безпеки.

Зазначимо, що Кабмін на засіданні 8 жовтня 2014 р. прийняв рішення призначити тимчасово виконуючим обов'язки міністра економічного розвитку і торгівлі України Валерія П'ятницького.

При цьому Кабмін звільнив першого заступника міністра економіки Анатолія Максюту. "Він сам подав у відставку за власним бажанням. Це згідно з законом про люстрацію", - зазначило джерело.