ua en ru

ГПУ затримала співробітників ДСНС під час отримання хабара

ГПУ затримала співробітників ДСНС під час отримання хабара Фото: співробітників ДСНС спіймали на хабарі

Керівники вимагали від підлеглих гроші за "невжиття заходів щодо їх звільнення"

Генеральна прокуратура України спільно з працівниками Служби безпеки України затримали співробітників Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Київській області під час отримання хабара. Про це повідомляє управління зв'язків з громадськістю та ЗМІ ГПУ України.

Правоохоронним органам вдалося викрити заступника начальника Головного управління ДСНС в Київській області та одного з керівників Головного управління. Зазначені особи вимагали хабара від підлеглого начальника районного відділу ГУ ДСНС в розмірі 50 тис. грн за "невжиття заходів щодо звільнення останнього з посади".


Як йдеться у повідомленні, затримані неодноразово отримували хабарі від підлеглих за "невжиття заходів реагування на виявлені порушення у сфері пожежної та техногенної безпеки".

Досудове розслідування в рамках даної кримінальної справи триває.

"В даний час проводиться комплекс слідчих і розшукових дій з метою встановлення всіх обставин вчиненого кримінального правопорушення, а також вирішується питання про обрання затриманим міри запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою", - повідомляє прес-служба ГПУ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ГПУ оголосила підозру двом добровольцям "Айдара".