ua en ru

ГПУ викликає на допит екс-секретаря РНБО Клюєва

ГПУ викликає на допит екс-секретаря РНБО Клюєва Фото: Андрій Клюєв (УНІАН)

Андрія Клюєва викликають на допит у якості підозрюваного

Генеральна прокуратура України викликає на допит у якості підозрюваного колишнього секретаря Ради національної безпеки і оборони, екс-главу Адміністрації президента Андрія Клюєва. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на повістку на сайті Генпрокуратури.

Допит повинен відбутися 26 червня.

"Клюєв Андрій Петрович... вам необхідно з'явитися 26 червня 2019 року о 10:00 в кабінет №322 до прокурора Генеральної прокуратури України Багнюк Олегу Ігоровичу за адресою м. Київ, вул. Борисоглібська, 18 на підставі ст. 297-5 КПК України для допиту в якості підозрюваного і участі в проведенні інших слідчих і процесуальних дій", - говорить повістка.

Так, допит буде проводитися у рамках заочного розслідування стосовно колишнього чиновника.

Нагадаємо, 25 лютого глава АПУ Андрій Клюєв подав у відставку. Зазначалося, що він подав заяву про відставку особисто на той момент президенту Віктору Януковичу, який тоді перебував у Криму. "Клюєв був фактично відсторонений від прийняття рішень по вирішенню конфлікту і нічого не знав про силовий сценарій", - повідомило джерело РБК-Україна.

Як писало РБК-Україна, на початку квітня 2019-го Печерський райсуд Києва дозволив Генеральній прокуратурі проводити спеціальне досудове розслідування стосовно колишнього першого віце-прем'єр-міністра України Андрія Клюєва.

Додамо, в 2019 році ЄС виключив Клюєва з списку санкцій, у якому фігурують колишній президент Віктор Янукович і його оточення.