ua en ru

ГПУ: Виявлено порушення в реєстрації додаткових випусків акцій низки ВАТ, що входять до ХК "Київміськбуд"

Генеральною прокуратурою України (ГПУ) проведено перевірку законності реєстрації Державною комісією з цінних паперів та фондового ринку (ДКЦПФР) України та її територіальним управлінням у м. Києві додаткових емісій акцій підприємств, які входять до акціонерного товариства холдингова компанія "Київміськбуд". Про це повідомляє прес-служба ГПУ.
Встановленою, що реєстрацію додаткових випусків акцій ВАТ "Домобудівний комбінат №4", ВАТ "Київоздоббуд", ВАТ "Будмеханізація", ВАТ "Трест "Київміськбуд №3" проведено з порушенням законодавства, що призвело до зменшення (розмивання) часток холдингу в цих підприємствах у шість і більше разів.
З огляду на викладене, Генпрокуратурою до Держкомісії з цінних паперів та фондового ринку на відповідні свідоцтва про реєстрацію додаткових емісій вказаних товариств 8 листопада ц.р. принесено протести, які перебувають на розгляді.
Нагадаємо, в жовтні 2010 р. Хозсуд Києва визнав територіальну общину Києва в особі Київради власником 80% акцій холдингової компанії "Київміськбуду".
Позов ГПУ був задоволений частково: визнано право власності акцій, які складають 80% в основному фонді АТ ХК "Київміськбуд", за територіальною общиною міста, але було відмовлено в частині визнання недійсним договір купівлі-продажу від липня 2009 р.
Раніше, 2 вересня ц.р. голова Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку (ДКЦПФР) України Дмитро Тевелєв повідомив про завершення перевірки на предмет виявлення фактів відчуження пакету акцій ВАТ ХК "Київміськбуд".
За його словами, перевірялися документи, що підтверджують прийняття рішень про відчуження пакетів акцій, що належали "Київміськбуду" в статутних фондах, що входять в цей холдинг інших акціонерних товариств. Як він підкреслив, таких фактів виявлено не було.
Д.Тевелєв також повідомляв, що муніципальний пакет акцій "Київміськбуду" в липні 2009 р. у розмірі 80% був проданий за 114 млн. 75 тис. грн. на Українській універсальній торговельній біржі компанії «Новий регіон».
Холдингова компанія «Київміськбуд» - найбільша будівельна компанія України. До складу холдингу входять 40 відкритих акціонерних товариств, в яких «Київміськбуд» володіє від 26% до 30% акцій, 6 дочірніх підприємств, 51 підприємство - на правах асоційованих членів.