ua en ru

ГПУ вручила керівництву Дельта Банку підозру у розкраданні 1,7 млрд гривень

ГПУ вручила керівництву Дельта Банку підозру у розкраданні 1,7 млрд гривень Фото: Юрій Луценко розповів про вручення підозри голові ради директорів "Дельта Банку"

Повідомлення про підозру отримала голова ради директорів банку Олена Попова та ще три особи

Департамент у сфері економіки Генеральної прокуратури України вручив підозру голові ради директорів "Дельта Банку" Олені Поповій та ще трьом особам за розкрадання 1,7 млрд гривень коштів фінустанови. Про це повідомив генпрокурор Юрій Луценко у Facebook.

"У зоні уваги слідства зокрема укладання завідомо збиткових для "Дельта Банку" договорів, за якими 150 млн дол були перераховані зловмисниками на підконтрольні підприємства. Родзинка банкірів - виведення грошей на ТОВ "Бонні і Клайд" з подальшою втечею всіх аферистів за кордон", - написав він.

Департаментом у сфері економіки ГПУ вручено підозру голові ради директорів Дельта банку Поповій та ще трьом особам за ро...

Опубліковано Юрієм Луценком 27 лютого 2017 р.

Зазначимо, у травні 2016 року Прокуратура міста Києва розпочала кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 ККУ за фактом заволодіння службовими особами ПАТ "Дельта Банк" грошовими коштами на суму понад 4,5 млрд гривень.

31 серпня 2016 Київський апеляційний адміністративний суд підтвердив правомірність та законність ухвалення Національним банком рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідації ПАТ "Дельта Банк".

Нагадаємо, Білорусь звинувачує власника збанкрутілого "Дельта Банку" Миколу Лагуна в навмисному банкрутстві та розкраданні коштів.