ua en ru

ГПУ порушила справу стосовно співробітника Міндоходів за вимагання хабара в 900 тис. грн

Генеральна прокуратура України (ГПУ) порушила справу за фактом вимагання старшим слідчим Міністерства доходів і зборів (Міндоходів) в Одеській області хабара у розмірі 900 тис. грн.

Генеральна прокуратура України (ГПУ) порушила справу за фактом вимагання старшим слідчим Міністерства доходів і зборів (Міндоходів) в Одеській області хабара у розмірі 900 тис. грн. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

"Встановлено, що старший слідчий з особливо важливих справ слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління Міндоходів в Одеській області вимагав у засновника ряду підприємств Одеської області неправомірну вигоду в розмірі 900 тис. грн за закриття кримінальної справи за фактом ухилення від сплати податків", - йдеться в повідомленні ГПУ.

Згідно з повідомленням, 3 квітня 2014 р. старший слідчий Міндоходів отримав першу частину хабара в сумі 100 тис. грн. Сьогодні, 23 квітня, під час чергової зустрічі з підприємцем, яка відбулася біля будівлі Приморського райсуду Одеси у власному автомобілі чиновник отримав другу частину обумовленої неправомірної вигоди в розмірі 350 тис. грн, після чого був затриманий працівниками ГПУ. В цілому, сума отриманих хабарів становить 450 тис грн.

Справу порушено за ч. 5 ст. 368 КК України (одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди в особливо великому розмірі, поєднаного з вимаганням). Розпочато досудове розслідування за матеріалами СБУ.