ua en ru

ГПУ порушила кримінальну справу стосовно першого заступника начальника Київської обласної митниці Hayмoвa

Відділом Генеральної прокуратури України з розслідування злочинів щодо корупційних діянь порушено кримінальну справу стосовно першого заступника начальника Київської обласної митниці Державної митної служби України Сергія Наумова за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України та його пособника за ознаками злочину, передбаченого ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 368 КК України, повідомляє прес-служба ГПУ.

Встановлено, що вказана особа, за пособництва приватного підприємця, вимагала та одержала від представника однієї із комерційних структур хабар в особливо великому розмірі за вирішення питання щодо безперешкодного митного оформлення їх вантажу в зоні діяльності митного поста "Східний термінал" Київської обласної митниці Державної митної служби України.

Слідство у справі триває.

Нагадаємо, 20 червня Держмитслужба оприлюднила заяву про те, що інформація, поширювана певними інтернет-виданнями щодо начебто отримання хабара у 300 тис. євро першим заступником начальника Київської обласної митниці Сергієм Наумовим та його арешту, не відповідає дійсності.

Відзначимо, раніше ряд ЗМІ з посиланням на aвтopа і ведучого пpoгpaмми "3нaк oкликy" (тeлeкaнaл TBi), aвтopа LB.ua Apтeма Шeвчeнкo повідомляв, що співробітники CБУ заарештували Hayмoвa зa отримання хабара в розмірі 300 тис. євро 15 червня. Першого заступника голови Київської обласної митниці нібито вивели в наручниках з офісу, заявив Шевченко на свій сторінці в Facebook. В той же час, журналіст Юрій Бутусов в тій же соцмережі написав, що Наумова відпустили через три дні - 18 червня.