ua en ru

ГПУ порушила справу проти "Комітету порятунку України" Азарова

ГПУ порушила справу проти "Комітету порятунку України" Азарова Фото: Микола Азаров

Генпрокуратура зайнялася новою ініціативою Азарова

Генеральна прокуратура України (ГПУ) порушила справу за заявами так званого "Комітету порятунку України", який створив у Москві екс-прем'єр-міністр України Микола Азаров. Відповідний документ опублікувала у своєму Facebook депутат з фракції "Блок Петра Порошенка Ірина Фриз.

"Генеральна прокуратура порушила кримінальну справу за фактом заяв так званого "Комітету порятунку України" (КСУ), створеного в Москві за вказівкою спецслужб Російської Федерації. На моє прохання надати юридичну оцінку заявам КСУ, Генеральна прокуратура вирішила, що в діях цієї антидержавної організації є ознаки вчинення злочину, передбаченого частиною 3 статті 109 Кримінального Кодексу України, тобто публічні заклики до захоплення державної влади, вчинені з використанням засобів масової інформації", - написала Фриз.

ГПУ порушила справу проти "Комітету порятунку України" Азарова

Фото - ГПУ порушила справу проти "Комітету порятунку України" (документ)

Нагадаємо, Микола Азаров представив так званий "Комітет порятунку України" в Москві 2 серпня. Крім нього у комітет увійшли екс-регіонали Володимир Олійник та Ігор Марков. При цьому в альтернативні Президенти України був запропонований Олійник.

"Ми прийняли рішення висунути на пост Президента України Олійника Володимира Миколайовича. Ми з вами повинні вимагати дострокових виборів: президентських, парламентських і місцевих органів влади. Країна гостро потребує оновлення. При підтримці громадян Комітет готовий взяти на себе відповідальність за майбутнє держави", - заявив Азаров.