ua en ru

"Альтернативний уряд Азарова" пропонує Олійника "президентом" України

"Альтернативний уряд Азарова" пропонує Олійника "президентом" України Фото: Володимир Олійник

Сам Олійник вважає, що врятують Україну тільки дострокові вибори

Так званий "Комітет порятунку України", ініційований колишнім прем'єр-міністром України Миколою Азаровим запропонував на посаду "альтернативного президента України" екс-регіонала Володимира Олійника. Про це передає кореспондент Російської служби Бі-бі-сі у своєму Twitter.

"Комітет порятунку України" пропонує в президенти Володимира Олійника", - повідомив кореспондент з посиланням на слова Азарова.

Сам Олійник повідомив, що виступає за дві державні мови, федералізацію України, нейтральний статус держави. Він заявив, що "Крим втратили з вини нинішнього керівництва", а "врятують Україну тільки дострокові вибори Президента".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що колишній прем'єр-міністр України Микола Азаров представить в Москві "альтернативний уряд", так званий "Комітет порятунку України". Крім Олійника, "комітет" повинні були увійти колишні народні депутати України від Партії Регіонів Ігор Марков і Олег Царьов. При цьому в поданих сьогодні списках "комітету" ім'я Царьова не фігурувало.

Зазначимо, 2006 р. Олійник був народним депутатом Верховної Ради України V скликання від Блоку Юлії Тимошенко; з березня 2010 р. нардепом парламенту VI скликання від Партії Регіонів.

Додамо, у 1999 р. Олійник був висунутий кандидатом на виборах Президента України, проте пізніше зняв свою кандидатуру.