ua en ru

ГПУ порушила справу проти боржника Укргазбанку

Генеральна прокуратура (ГПУ) повідомила про досудове розслідування за фактом нанесення компанією "Міжнародний центр торгівлі" 20,5 млн грн збитків державному банку. Про це повідомляє інформаційний проект FinMaidan.

Зазначається, що "Міжнародний центр торгівлі" в 2007 році взяв шість кредитів в Укргазбанку, однак не повернув їх.

Як повідомили в прокуратурі, установа намагалася стягнути з боржника заставне майно, однак це їй не вдалося. В ході стягнення на користь банку заборгованості на суму близько 38 млн грн службові особи підприємства склали і подали державному виконавцю підроблені документи, в яких привели недостовірні дані щодо відсутності заставного майна (баштових кранів і платформ). При цьому було зазначено наявність тільки його комплектуючих в зношеному та пошкодженому стані. На підставі підроблених документів заставне майно ринковою вартістю понад 25 млн грн було реалізовано з аукціону за 4,9 млн грн особі, пов'язаній з боржником.

За фактом протиправних дій, в результаті яких державному банку було завдано понад 20,5 млн грн збитків, Генеральною прокуратурою відкрито кримінальне виробництво за ч. 2 ст. 364-1 КК україни (зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми), ч. 2 ст. 366 КК (службове підроблення), ч. 3 ст. 382 КК (невиконання судового рішення).