ua en ru

ГПУ порушила справу за фактом зловживання під час здійснення митного оформлення партії м'яса з Бразилії

Генеральна прокуратура України розслідує кримінальну справу за фактом зловживання службовим становищем службовими особами Міністерства доходів і зборів України під час здійснення митного оформлення партії м'ясної продукції низки підприємств (ч. 2 ст. 364 КК України).

Генеральна прокуратура України розслідує кримінальну справу за фактом зловживання службовим становищем службовими особами Міністерства доходів і зборів України під час здійснення митного оформлення партії м'ясної продукції низки підприємств (ч. 2 ст. 364 КК України). Про це сьогодні на брифінгу повідомив Генеральний прокурор України Віталій Ярема, передає прес-служба ГПУ.

Зокрема, він поінформував, встановлено, що група осіб при потуранні посадових осіб Міністерства доходів і зборів України, контрабандно ввозила на територію України м'ясопродукти та інші товари з Бразилії з порушенням ветеринарних норм та з ухиленням від сплати митних платежів та податку на додану вартість на суму 9 млн грн.

За словами Яреми, тільки 25 червня в результаті продовження злочинної діяльності за один день здійснено митне оформлення імпортованих м'ясопродуктів в обсязі понад 1,5 тис т з заниженням митної вартості приблизно на 1 дол. США на 1 кг, внаслідок чого сталося ухилення від сплати митних платежів та податку на додану вартість на суму понад 4 млн грн.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура України оголосила про підозру у вчиненні злочину першому заступнику міністра фінансів Анатолію Мярковському, який підозрюється в розтраті державних коштів при проведенні виділеної телекомунікаційної мережі спеціального зв'язку.