ua en ru

ГПУ вимагає притягнути до відповідальності заступник голови МОЗ Павленко

ГПУ вимагає притягнути до відповідальності заступник голови МОЗ Павленко Олександра Павленко

Генеральна прокуратура України звернулася до Міністерства охорони здоров'я з вимогою до 20 березня вжити відповідні заходи щодо запобігання і протидії корупції стосовно першого заступника міністра охорони здоров'я Олександри Павленко. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генпрокуратури.

"Встановлено, що станом на 6 березня цього року, займаючи посаду першого заступника міністра охорони здоров'я України, О. Павленко була зареєстрована як фізична особа - підприємець з основним видом діяльності у сфері права. Крім цього, згідно з Єдиного реєстру адвокатів України, вона має свідоцтво про право на заняття адвокатською діяльністю, яке, за станом на 6 березня цього року, не було припинено, ні припинено", - констатували в ГПУ.

У прокуратурі нагадали, що це суперечить вимогам українського законодавства, яке передбачає певні обмеження щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності.

"Згідно з положеннями законодавства, за порушення передбачених обмежень особи залучаються, в тому числі до дисциплінарної відповідальності", - повідомили в прес-службі.

Нагадаємо, Олександра Павленко була призначена першим заступником міністра охорони здоров'я в кінці грудня 2014 р.