ua en ru

ГПУ доручила протягом 10 діб затримати Клюєва, Захарченко, Якименко, Пшонку та Лукаш

Генеральна прокуратура України вимагає від нових керівників Міністерства внутрішніх справ і Служби безпеки України протягом 10 діб затримати осіб, причетних до масових вбивств активістів у центрі Києва в період з 18 по 22 лютого 2014 р.

Генеральна прокуратура України вимагає від нових керівників Міністерства внутрішніх справ і Служби безпеки України протягом 10 діб затримати осіб, причетних до масових вбивств активістів у центрі Києва в період з 18 по 22 лютого 2014 р. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генпрокуратури.

"Всього розшукуються 24 людини - це колишні керівники і співробітники МВС і СБУ", - йдеться в повідомленні.

Серед осіб, які розшукуються: екс-керівник СБУ Олександр Якименко, екс-глава МВС Віталій Захарченко (зліва на фото), екс-заступник міністра внутрішніх справ Віктор Ратушняк, екс-керівник спецпідрозділу "Беркут" Сергій Кусюк, екс-командувач внутрішніми військами МВС Станіслав Шуляк, екс-генпрокурор Віктор Пшонка, екс-глава Адміністрації Президента Андрій Клюєв (праворуч на фото), екс-заступник глави Адміністрації Президента Андрій Портнов, екс-міністр юстиції Олена Лукаш, екс-керівник спецпідрозділу СБУ "Альфа" Олег Присяжний.

У ході слідства, як наголошується, здобуто достатні дані, які вказують на причетність до скоєння вбивств 74 осіб із застосуванням вогнепальної зброї.

Нагадаємо, ГПУ веде досудове розслідування у кримінальному процесі за фактами вбивств учасників Євромайдану за ч.1 ст.115 КК.