ua en ru

У ГПУ повідомили подробиці обшуків в "Укргазвидобуванні"

У ГПУ повідомили подробиці обшуків в "Укргазвидобуванні" Фото: "Укргазвидобування" (facebook.com/Ukrgasvydobuvannya)

Слідчі шукають на підприємстві оригінали документів про укладені договори

Департамент з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України (ГПУ) за сприяння Служби безпеки України (СБУ) проводить обшуки в пприміщенні ВАТ "Укргазвидобування". Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

"Зараз на підставі дозволу слідчого судді в кримінальному провадженні, з метою відшукання оригіналів документів щодо укладення та виконання договорів, проводяться слідчі дії - обшуки в приміщеннях регіонального відділення ПАТ "Укргазвидобування" та підприємствах-підрядниках", - інформує ГПУ.

Слідство встановило, що посадові особи "Укргазвидобування" діючи за попередньою змовою з посадовими особами іноземних компаній, зловживаючи своїм службовим становищем всупереч інтересам служби, шляхом завищення вартості робіт по гідророзриву пластів, які проводяться на території Полтавської та Харківської областей, протягом 2016-2017 років заволоділи державними коштами в особливо великих розмірах

У 2016 році "Укргазвидобування" провела 4 тендери з проведення робіт з гідророзриву пластів на свердловинах, що знаходяться на балансі українського підприємства.

Умовами тендерів було виконання 100 операцій з гідророзриву пласта загальною вартістю близько 400 млн гривень.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Служба безпеки України і Генеральна прокуратура проводять обшуки в ПАТ "Укргазвидобування".