ua en ru

ГПУ повідомила про підозру 15 суддям за винесення завідомо неправосудних рішень

ГПУ повідомила про підозру 15 суддям за винесення завідомо неправосудних рішень http://www.rbc.ua/ukr/news/shokin-uvolil-prokurorov-korruptsionerov-1437049409.html

Ще 8 обвинувальних актів щодо суддів направлено до суду

Генеральна прокуратура України (ГПУ) повідомила про підозру 15 суддям за винесення завідомо неправосудних рішень у 14 виробництвах, ще 8 обвинувальних актів у відношенні 8 суддів направлено до суду. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГПУ.

"Протягом першого півріччя поточного року органами прокуратури за результатами розгляду звернень громадян, юридичних осіб і за власною ініціативою виявлено та оскаржено 25 судових рішень зазначеної категорії. У зв'язку з виявленими порушеннями внесено 21 апеляційну скаргу, 3 касаційні скарги та 1 заява про перегляд судових рішень за нововиявленими обставинами", - йдеться в повідомленні.

Також судами розглянуто та задоволено 16 скарг (13 апеляційних і 3 касаційних скарги), одну заяву у Верховний суд України і одна заява про перегляд судових рішень за нововиявленими обставинами (усього 18 документів).

Нагадаємо, генеральний прокурор України Віктор Шокін своїм наказом звільнив з органів прокуратури з позбавленням класних чинів заступника начальника Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України Володимира Шапакина та заступника прокурора Київської області Олексія Корнійця.